• XR lab

  Onderwijs- en in​novatielab voor media van de toekomst

 • XR

  EXTENDED REALITY

   

  XR (Extended Reality) staat voor alle media ervaringen waarin de digitale en 'biologische' realiteit gecombineerd worden, van Augmented Reality - een digitale laag over de realiteit - tot immersive Virtual Reality - volledig ondergedompeld worden in een virtuele wereld.

  lab

  EXPLORE & EXPERIMENT

   

  Het lab is een leeromgeving waar, door middel van experimenten en het ontwikkelen van prototypen, onderzoek gedaan wordt naar de nieuwe mediatechnologieën en -belevingen.

   

  De onderzoekers in het lab zijn docenten (professionals), studenten, bedrijven en overheidsinstellingen met een blik op de toekomst.

   

  MEER WETEN?

   

  EXTREMELY CURIOUS?

  CONTACT ONS

  XR lab

  EXCEPTIONAL WORK ENVIRONMENT

   

  XR lab is een werkplek waarin op basis van echte praktijkopdrachten en met intensieve praktijkbegeleiding in teams wordt samengewerkt binnen een state-of-the-art leer-werkomgeving.


  De samenwerkende partijen zetten via het XR-lab innovatietrajecten en werkelijke bedrijfsopdrachten uit.

 • Wat doen wij?

  Alle projecten hier verzameld

  July 25, 2019
  Hoe zou het zijn om in een iconisch beeld rond te kunnen lopen? Dit beeld kan bijvoorbeeld een foto, filmscène of schilderij zijn. XR lab heeft deze vraag beantwoordt door middel van Het Melkmeisje van Johannes Vermeer. Je hebt de mogelijkheid om in de ruimte waar deze scène zich afspeelt rond te...
  Er is één complex figuur die vaak wordt gebruikt in presentaties over hoe het huidige medialandschap er uit ziet. Dit is de waardeketen van Porter. Deze waardeketen bestaat uit heel veel verschillende lastige en abstracte stappen. XR lab heeft hier iets op bedacht: Immersief presenteren. Een...
  July 25, 2019
  Het wekelijkse programma Opsporing Verzocht, dat in nauwe samenwerking met Politie wordt gemaakt, besteedt aandacht aan misdaad in Nederland. Op TV en Online wordt getracht om bij onopgeloste zaken de hulp van het publiek in te roepen. Dat kan door het melden van (anonieme) tips. In veel zaken...
 • Wie zijn wij?

 • Wie ben jij?

  1

  Student?

  Ben je student op het MBO, heb je een mediagerelateerde studie en wil je stage lopen bij XR lab?

  2

  Docent?

  Ben je docent op een MBO, van een mediagerelateerd vak en wil je bij XR lab onderzoek doen naar de nieuwste innovaties in de mediawereld?

   

  MEER WETEN?

  3

  Bedrijf?

  Werk je bij een bedrijf dat mee wil met de nieuwste technologische innovaties, maar niet goed weet hoe?

 • Contact

  Joop van den Endeplein 1, 1217 JW Hilversum
  All Posts
  ×