• Een publiek private samenwerking

  Media onderwijs, bedrijven en overheidsinstellingen slaan de handen ineen

  Samenwerking

  Het XR Lab is een publiek private samenwerking (PPS) tussen media onderwijs, bedrijven en overheidsinstellingen. Vier jaar na oprichting hebben de technisch-creatieve vakscholen Mediacollege Amsterdam en Grafisch Lyceum Utrecht een samenwerkingscontract getekend om samen een duurzame toekomst te garanderen.

  Missie

  Het doel van dit samenwerkingsverband is het beroepsonderwijs sneller en beter in kunnen laten spelen op de snel veranderende technisch-creatieve arbeidsmarkt. De focus ligt op het ontwikkelen van innovatieve vormen van (hybride) onderwijs met bedrijven in contextrijke leeromgevingen, waardoor er proactief ingespeeld kan worden op de technologische en digitale veranderingen in de creatieve industrie.

  Mediabedrijven

  De samenwerking bestaat uit een breed netwerk van bedrijven, onderwijs- en overheidsinstellingen die (pro)actief bezig zijn om de belangrijkste media innovaties te laten landen in het beroepsonderwijs. Ook richt de samenwerking zich op Leven Lang Ontwikkelen, zowel voor beroeps-docenten als medewerkers van media, gaming en ICT bedrijven.

  Partners in de regio

  Het samenwerkingsverband is een breed gedragen initiatief binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Het bestaat uit toonaangevende en trendbepalende mediabedrijven op en rond het Media Park in Hilversum, mediabroedplekken in Amsterdam, drie innovatieve brancheorganisaties en de samenwerkende gemeenten binnen de MRA.