Love to Code (2021)

Love to Code (2021)

'Things you love are made with code' Quote van Google

Hoe kun je jongeren, die nog geen kennis gemaakt hebben met programmeren, hier op een positieve en speelse manier mee in contact brengen in een VR-omgeving?

Er is in de markt een toenemend tekort aan developers en vooral behoefte aan een inclusieve groep developers. Deze VR-ervaring is voor de studenten die er in eerste instantie nooit aan zouden denken om te kiezen voor programmeren en deze hiervoor te enthousiasmeren. Een game waarin je kennismaakt met de wereld van een developer. Deze VR-game richt zich op vmbo-studenten uit het derde leerjaar, omdat deze op het punt staan een vervolgstudie te kiezen.

Partner: Milena Spaan - Mediacollege
Device: Oculus Quest 2
Technologie: VR
Doorlooptijd: Zes weken
Doelgroep: vmbo studenten die vervolgstudie gaan kiezen
Jaar: 2021
Meer details

 

 

Waar gaat het verhaal in Love to code over?
Love to code gaat over een tiener op het vmbo die zich aan het oriënteren is op een vervolgopleiding. De hoofdpersoon komt in een wereld waar je programmeren moet leren door programmeer puzzels op te lossen, waarbij je op een makkelijke manier de beginselen van programmeerprincipes leert. Daarnaast is er een kleine mascotte die je helpt en je aanmoedigt.

 

De setting van het verhaal
Je beweegt je in de wereld van een developer. Welke bestaat uit stedelijke omgeving met één verzamelgebouw waar meerdere bedrijven en een school in zitten. Deze geven de wereld van een student, een stagiaire en een werknemer weer. Onder andere door het gebruik van videobeelden. Op de video’s zijn een stagiaire, een student en een alumni te zien die iets vertellen over development. De wereld heeft een urban game uitstraling. De hoofdpersoon voelt zich groeien door kleine succesjes onderweg en krijgt steeds meer zelfvertrouwen.